luni, 25 august 2014

OCTAGON construieste piloti forati la Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra, Irak



Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra
O tara cu o economie afectata extensiv de razboi, plina de cladiri daramate si o infrastructura rutiera deficitara, Irak-ul reprezinta o oportunitate de business majora pentru companiile de constructii din intreaga lume. Pe masura ce economia nationala isi revine, cererea de locuinte, cauzata de deficitul mare de la finalul secolului al XX-lea creste si solicita investitii semnificative in proiecte de dezvoltare. Reconstruirea drumurilor in Irak este vital pentru companiile straine, care trebuie sa transporte echipamente si marfa, in mod constant.
Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra

Putini sunt insa cei care, in pofida identificarii potentialului economic, isi asuma riscul de a investi intr-o tara cu probleme de securitate majore. OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING este printre companiile care au profitat de oportunitatile oferite de piata din Irak. Compania a deschis o sucursala in Bagdad in 2011.

Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra
“Ancora noastra in timpul crizei a fost piata din Irak. Am hotarat sa incercam o alta piata cu perspective de crestere de lunga durata si unde exista lichiditati pentru proiectele de infrastructura atat de necesare. Problemele cu securitatea existente acolo au constituit un plus pentru noi, in sensul ca tin departe concurenta. Momentan ne facem cunoscuti si asteptam o stabilizare a situatiei politice. Faptul ca avem deja trei proiecte in derulare e un semn pozitiv si vine ca o confirmare a faptului ca am avut o intuitie buna cand am luat aceasta decizie.” a declarat Alexandros Ignatiadis, co-fondator si actionar OCTAGON.
Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra

OCTAGON  are trei proiecte in derulare in Bagdad si Basra. Unul dintre aceste proiecte este Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra, unde compania construieste piloti forati D 1.000, pentru contractorul Metka. Compania are mobilizata o echipa de muncitori si ingineri romani si irakieni, care lucreaza intr-un ritm alert.
Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra
OCTAGON foloseste experienta acumulata in timpul constructiei celui mai mare proiect privat greenfield de generare de electricitate, realizat in Romania in ultimii 20 de ani: Centrala Electrica de Cogenerare cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi). Lucrarile de constructie s-au derulat in intervalul 2009- 2011, iar pe 1 august 2012 centrala a inceput operatiunile comerciale. OCTAGON a realizat lucrarile de constructii geotehnice, structura, arhitectura, instalatii (electrice, sanitare, clima) si amenajari exterioare in cadrul proiectului.
Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra

OCTAGON lucreaza in Irak si la constructia unui proiect rezidential: Iraq Gate Residential si a stadionului Al Zawraa, ambele localizate in Bagdad.

Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra
O serie de proiecte de infrastructura si imobiliare, de dimensiuni mari, au fost lansate atat de stat irakian, cat si de companii private, spre contractare, iar o combinatie de mai multi factori economici, politici si sociali face Irakul o destinatie favorabila pentru afaceri si pentru investitii.

Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al- Basra
Irakul este cu atat mai atragator pentru companiile interesate de extinderea pe plan extern, cu cat legile in vigoare permit investitorilor straini sa detina firme integral, in toate sectoarele, cu exceptia afacerilor din domeniul petrolier si din domeniul extractiei de minerale, in care este obligatoriu un parteneriat intre o companie straina si o companie irakiana. De asemenea, cetatenii straini au dreptul acum sa detina pamant pentru constructia de proiecte rezidentiale. Companiile straine pot, de asemenea, sa realizeze parteneriate public- private cu statul, in prezent.
 
Mai multe informatii puteti gasi AICI.

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Telefon: (+4)021.232.39.20

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu