joi, 28 august 2014

Skanska, devoltatorul care a ales OCTAGON pentru constructia Green Court Bucharest, a finalizat un proiect desenat de celebrul arhitect Calatrava



 
 Gigantul imobiliar Skanska, dezvoltatorul ansamblului de birouri Green Court Bucharest, construit de OCTAGON, a finalizat un proiect impresionant prin arhitectura, dimensiuni si executie: Florida Polytechnic University. Cladirea este piesa centrala a campusului si a fost proiectata de renumitul arhitect Santiago Calatrava si construita de Skanksa.

Cifrele proiectului pot fi impresionante: aceasta structura cu o suprafata de 15,000 mp a fost finalizata la timp, intr-un buget de 60 milioane USD.  Provocarile depasite de companie au fost imense, avand in vedere ca 90 la suta din structura a fost construita concentric.
 “Constructia acestui proiect ne-a facut extrem de fericiti pe mine si pe membrii echipei mele si in acelasi timp oarecum tristi.” a spus Chuck Jablon, vicepresedintele Skanska. Jablon a supravegheat acest proiect de la inceput. 
Obloanele de aluminium in  forma de fluture sunt ridicate pentru a permite soarelui sa patrunda seara. Jablon a declarat despre arhitectura “Nu-mi puteti spune ca acest design nu v-a captivat. Calatrava starneste curiozitatea numai cu desenele. Apoi, cand incepi sa construiesti cladirea si o vezi evoluand, iti castiga inima. Si cand constructia a evoluat suficient incat sa ai o perspectiva completa asupra design-ului, in mod sigur ti-a captivat sufletul.”
In interior, braul acoperisului expune bretele de beton care se intalnesc in varf si lasa lumina solara sa patrunda in cladire. In cladire betonul este curat si fragil- ceea ce a necesitat o atentie deosebita pentru detaliu si maestrie in turnarea betonului din partea echipei.
Acoperisul complex este sustinut de un fascicul de inele din beton- cu o adancime de 182 cm si o latime de 76 cm – care incercuieste interiorul zonei comune a celui de-al doilea etaj.  
In constructia razelor, fiecare coloana se roteste in alt unghi.  Aceasta cladire are aproximativ 300 de puncte de raza, cu un procent incredibil de 90 la suta din intreaga cladire construit pe raza. Cum spune Jablon, “Vedeti raza – o simtiti?
Calatrava a desenat cladirea pentru a le insufla optimism studentilor: “Scopul meu principal este sa creez un mediu inspirational pentru studenti, pentru profesori si pentru toti cei care lucreaza aici.” 

Mai multe informatii puteti gasi AICI.



OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Telefon: (+4)021.232.39.20


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu