vineri, 29 august 2014

Zece castele superbe, de vanzare in Franta



    Cotidianul britanic The Telegraph intocmit o lista cu zece castele de vanzare, situate in diverse locatii in Franta. Cladirile arata spectaculos, iar preturile sunt in concordanta cu descrierea.  

1. Locatie: Raulhac, Cantal
Pret orientativ: €1.45m (£1.15m)

    Marea bataie de cap in acest caz este sa-ti alegi unul dintre cele 13 dormitoare impresionante. O alta problema este ca te poti pierde intr-un spatiu de 8,500 mp si 25 de camere. Datand din secolele al XVI-lea si al XIX-lea, acest castel de basm ofera o expozitie unica de arme si un ierbar, precum si o crama de vinuri, sauna si capela.

2. Locatie: Chateau Forge du Roy, Dordogne
Pret orientativ: €3.9m (£3.11m)

    Aceasta locuinta folosita pentru organizarea sezoanelor de vanatoare in secolul al XVII-lea, are multe spatii exterioare. Pe langa piscina si sala de sport, exista si un lac plin cu pastravi, paduri frumoase si oportunitati pentru practicarea ciclismului si a canotajului, in apropiere. In timp ce oaspetii dumneavoastra merg sa se odihneasca in casa de oaspeti va puteti retrage intr-unul dintre apartamentele cu sase dormitoare.

3. Locatie: Chateau de Bussiere, Loches, Loire Valley
Pret orientativ: €2.7m (£2.15m)

    Aceasta cladire gratioasa din secolul al XIII-lea are sapte dormitoare, fiecare cu baie si dressing, iar printre elementele speciale se numara o soba antica construita in bucatarie si un salon chinezesc.

4. Locatie: St Laurent de Chamousset, Lyon
Pret orientativ: €1.99m (£1.59m)

    Cei care calatoresc des cu elicopterul nu trebuie sa piarda aceasta ocazie. Construit intr-un parc de 35.000 mp, acest castel de la inceputul secolului al VII-lea, are propriul heliport, deci sunteti la doar cateva batai de elice de urmatoarea petrecere. Totusi, cu noua apartamente, un parter cu saloane de receptie si o piscina, aveti suficient spatiu pentru a va distra si acasa.

5. Locatie: Essonne, Ile de France
Pret orientativ: €25m (£20m)

    Un mini Versaille? Aproape. A fost construit in stilul architectural Ludovic al XIII-lea, la inceputul secolului al XVII-lea, deci curtea Mariei Antoaneta a defilat probabil prin castel, un secol mai tarziu.  Astazi, castelul cu 16 dormitoare, care se intinde pe o suprafata de 396.000 mp este o oaza de liniste, in ciuda petrecerilor organizate cu ocazia sezoanelor de vanatoare si in ciuda echipelor de filmare. Renovat complet, castelul este de vanzare, cu inca 202.000 mp de teren agricol. 

6. Locatie: Houdan, nr Paris
Pret orientativ: €1.49m (£1.21m)

    Acest castel cu 5 dormitoare, potrivit pentru o familie, se intinde pe o suprafata de doar 40.000 mp si are un numar impresionant de facilitati surprinzatoare, inclusiv un semineu mare cu doua cai de access si o pictura fascinanta. In afara salilor de receptie mai exista un jacuzzi, o piscina si o casa de oaspeti.



7. Locatie: Brantome, Dordogne
Pret orientativ: €1.06m (£847,000)

    Plutiti in piscina cu apa sarata, hoinariti prin livada sau plimbati-va prin gradinile in stil frantuzesc.  Sunt suficiente atractii pentru a va tine ocupati, daca obositi hoinarind prin acest castel de vis cu opt dormitoare. Iar daca vreti sa va extindeti imperiul, aveti optiunea de a cumpara propietati si pamant din vecinatate.

8. Locatie: St Benoit du Sault, Indre
Pret orientativ: €795,000 (£635,000)

    Norocosii proprietari al acestui castel cu trei etaje, vor putea sa se roage in propria capela. Renovata  la unul dintre cele mai inalte standarde, proprietatea cu sase dormitoare are si o mosie de 125.000 mp cu izvor, un hambar si o casa mai mica. 

9. Locatie: Chateau des Saules, Ansacq
Pret orientativ: €3.78m (£3.02m)

    Celor fascinati de povestea celor trei muschetari, le va placea la nebunie faptul ca ironicul Cardinal Richelieu a locuit aici la inceputul anilor 1.600. Distrus si reconstruit de cateva ori in ultimii 600 de ani, castelul se intinde, dupa cea mai recenta renovare, pe o suprafata de 1.820 mp. Si daca sunteti preocupati de securitate, trebuie sa stiti ca exista si un sant de aparare din secolul al XII-lea, pentru a-i tine pe pradatori la distanta. 

10. Locatie: Nr Cazals, Lot
Pret orientativ: €1.26m (£1m)

    La o aruncatura de bat de magazinele din oras, acest castel fermecator beneficiaza si de noua dormitoare, sapte bai, trei saloane de receptie, o capela, gradini italiene frumoase si o piscina. Partea cea mai buna este faptul ca mai exista cateva camere si crame nerestaurate, care va pot distrage atentia. 


OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Mai multe informatii puteti gasi AICI.
Telefon: (+4)021.232.39.20


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu