vineri, 22 august 2014

Analiza de piata: Preturile la locuinte se vor stabiliza anul acesta

Complex rezidential Maresal Averescu
Evoluţia segmentului imobiliar din prima jumătate a anului 2014 demonstrează o tendinţă de stabilizare a preţurilor, valoarea locuinţelor poziţionându-se, la nivel naţional, la o medie de 757 euro/mp pentru locuinţele noi şi la 644 euro/mp, pentru cele vechi, conform unei analizei de piaţă realizata de compania de consultanta imobiliara Darian.

"Preţurile la nivel naţional au scăzut spectaculos de la mijlocul anului 2008 până azi. Pentru apartamentele vechi s-a înregistrat o scădere de aproximativ 40%, iar cele noi s-au ieftinit cu 33%. Micile variaţii din ultimele 6 luni au fost resimţite pe piaţa liberă mai degrabă ca o
Complex rezidential Maresal Averescu
stagnare a preţurilor. Acesta este însă un semnal bun, o notă de optimism pe segmentul rezidenţial, pe care estimăm o creştere moderată pe termen mediu şi lung", a declarat Adrian Crivii, preşedintele companiei de consultanţă Darian.

Pe primul loc în clasamentul preţurilor medii de tranzacţionare la apartamentele vechi se situează şi de această dată Capitala, cu o medie de 956 euro/mp, urmată îndeaproape de Cluj-Napoca cu 932 euro/mp, pe locul trei situându-se Timişoara cu 860 eur/mp.

Complex rezidential Maresal Averescu
Comparativ cu perioada de început a crizei, preţurile apartamentelor vechi s-au redus în Bucureşti cu aproximativ 60%, scăderea moderându-se în ultimele 6 luni, când preţurile au rămas relativ constante.
În ceea ce priveşte apartamentele nou construite, preţurile au stagnat în ultimele 6 luni, media la nivel naţional fiind de 757 euro/mp.

Capitala a deţinut supremaţia şi în ceea ce priveşte preţurile apartamentelor noi. Preţul mediu este de aproximativ 1.137 euro/mp - singurul oraş din România cu preţuri de peste 1.000 euro/mp - în scădere cu aproximativ 45% faţă de perioada de început a crizei şi în stagnare comparativ cu semestrul anterior. Preţurile medii de tranzacţionare aferente caselor au cunoscut o uşoară scădere, de aproximativ 1% la nivel
Complex rezidential Maresal Averescu
naţional.

Dintre toate sectoarele pieţei imobiliare, terenurile pentru dezvoltare au înregistrat cea mai dramatică depreciere de la începutul crizei imobiliare. Scăderea la nivel naţional este de aproximativ 63%.

OCTAGON  CONTRACTING & ENGINEERING nu a construit multe cladiri rezidentiale, dar proiectele livrate au ramas de referinta pentru companie.


Mai multe informatii puteti gasi AICI.
 

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Telefon: (+4)021.232.39.20


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu