miercuri, 14 octombrie 2015

Wall Street: OCTAGON tinteste afaceri de peste 30 mil. euro in acest an dupa contractarea noului proiect Orhideea Towers al CA Immo

Octagon Contracting & Engineering, una dintre cele mai importante companii specializate in constructii la nivel local, mizeaza pe o crestere a business-ului la peste 30 de milioane de euro in acest an, o evolutie pozitiva marcata si de noile proiecte din portofoliu, asa cum este cazul cladirii de birouri Orhideea Towers, dezvoltata de catre austriecii de la CA Immo.

Octagon a fost desemnat antreprenor de constructii geotehnice pentru proiectul de birouri Orhideea Towers, dezvoltat de CA Immo, unul dintre cele mai active fonduri de investitii in constructii din Romania.
Orhideea Towers

Constructorul va executa lucrari de fundatii speciale si incinta pentru cele doua cladiri de birouri, iar lucrarile pe care le va realiza Octagon includ excavatie generala, pereti mulati, piloti forati si epuismente, acestea urmand sa fie livrate in februarie 2016. Octagon tinteste afaceri de peste 30 mil. euro in acest an dupa contractarea noului proiect Orhideea Towers al CA Immo

"Pentru Octagon anul 2015 este foarte important. Implinim 10 ani, ne-am extins echipa si muncim foarte mult pentru ca avem in derulare un numar mare de lucrari geotehnice si civile. Proiectul Orhideea Towers, demarat in luna octombrie, este unul foarte important si suntem increzatori ca parteneriatul cu CA Immo se va derula in cele mai bune conditii si suntem pregatiti sa executam un proiect complex din punct de vedere tehnic, ale carui provocari ne vor ajuta sa ne consolidam experienta in segmentul de birouri”, a declarat Alexandros Ignatiadis, CEO al Octagon, care a precizat pentru wall-street.ro ca business-ul va consemna o crestere in acest an, dar cu o scadere a profitabilitatii.


Alexandros Ignatiadis, CEO OCTAGON
Proiectul de birouri Orhideea Towers este localizat in zona Orhideelor din sectorul 6. Cele doua turnuri de birouri vor avea 13 si 17 etaje si o suprafata inchiriabila totala de 37.000 mp.

Intrebat despre planurile pentru anul viitor, seful Octagon a precizat ca grupul urmareste sa isi consolideze afacerea si mizeaza pe o crestere a profitabilitatii.

“Birourile isi vor continua cresterea in piata, lucru care va genera o crestere a cererii pentru locuinte. Urmeaza investitii in zona rezidentiala, marcata inca de o prudenta bancara, ce ar putea genera un nou boom imobiliar, similar celui din 2007. Optimismul si exuberanta agentilor imobiliari trebuie insa ponderata”, a declarat Alexandros Ignatiadis.

In opinia acestuia, cele mai mari cresteri din piata vor fi generate de domeniul rezidential, urmat de birouri si de logistica.

Octagon Contracting & Engineering numara in prezent 200 de angajati, numarul de mp construiti a crescut considerabil, iar valoarea proiectelor contractate doar in prima jumatate a anului a depasit 25 milioane de euro.

In prezent, Octagon este antreprenor general in cadrul complexului de birouri Hermes Business Campus (Blvd. Dimitrie Pompeiu Nr. 5- 7, Bucuresti), unde executa lucrari de arhitectura, instalatii si HVAC la corpul C si lucrari de structura la corpul A. In 2015 Octagon a livrat lucrari geotehnice pentru proiectele: pasaj subteran la Piata Presei Libere, cladirea de birouri Timpuri Noi, situata la intersectia strazilor Nerva Traian si Splaiul Unirii si City Park Mall Constanta.

Printre cele mai importante proiecte realizate de catre Octagon la nivel local se numara Green Court (Corp A si B), City Park Mall Constanta si complexul de birouri Timpuri Noi, proiectul de birouri Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, centrul de cultura si birouri The Ark, iar valoarea totala a proiectelor construite pana in prezent se ridica la 125 de milioane de euro. Octagon detine in momentul de fata doua sucursale – una in Romania si alta in Irak.

Principalii concurenti ai Octagon la nivel local sunt Bog’Art, Conarg AG sau Apolodor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu