vineri, 16 octombrie 2015

10 proiecte de succes executate de OCTAGON: Hermes Business Campus- o poveste de succes bazata pe efort sustinut si incredere

Cinci ani de munca asidua, o echipa mare mobilizata pe santier 24 din 24 de ore, lucrari geotehnice si civile complexe executate uneori in conditii meteorologice si tehnice dificile si un rezultat pe masura eforturilor depuse: un complex de birouri modern, “verde”, inchiriat aproape in totalitate. Pentru OCTAGON, Hermes Business Campus este primul proiect de antrepriza generala din portofoliu la care lucreaza in continuare la foc automat. Pentru dezvoltator- grupul belgian Atenor este prima investitie si primul succes inregistrat pe piata din Romania. Iar pentru chiriasi este locul unde isi petrec cea mai mare parte a zilei si unde au parte de tot confortul necesar pentru a se putea concentra si a-si putea realiza obiectivele.

Hernes Business Campus- corp B
CONFIGURATIA:
Complexul de birouri, situat pe Blvd. Dimitrie Pompeiu Nr. 5- 7, este format din 3 cladiri cu regim de inaltime 4S+P+8E+T, respectiv corpurile A, B si C. Dezvoltatorul si-a propus sa realizeze proiectul in mai multe faze, pe un teren cu o suprafata de 15.000 mp. In final, Hermes Business Campus va avea o suprafata construita totala de aproximativ 130.000 mp.

INFRASTRUCTURA & SUPRASTRUCTURA:
Fundarea si infrastructura sunt realizate cu un radier general din beton armat cu o grosime de 140 cm si incinta imprejmuita cu perete mulat din beton armat, gros de 80 cm pe inaltimea subsolurilor. Sistemul structural suprateran este, de asemenea, mixt, alcatuit din cadre si nuclee din beton armat. Pe alocuri, pentru asigurarea stabilitatii si limitarea deplasarilor, se vor adauga pereti din beton armat.


Hermes Business Campus- corp B
CORPUL B:
Constructia proiectului a debutat in decembrie 2010, cand OCTAGON a fost desemnat antreprenor pentru executia lucrarilor geotehnice la corpul B. Cladirea are are o suprafață închiriabilă de 37.000mp, 8 etaje și 4 subsoluri. OCTAGON  a executat excavarea in sistem top- down, pereți mulati, infrastructura: lucrari de metal si beton pentru nivelurile -1, -2, -3, -4 subterane si suprastructura clădirii. Trei sute de oameni au lucrat la construcția cladirii și s-au folosit 31.000 mc de beton si 3.600 tone de armatura. Cladirea a primit certificarea BREEAM cu calificativul excelent pentru arhitectura si constructie.

Fatada, de tip perete cortina in sistem structural, este impartita in registre orizontale alternative, transparente si opace din sticla termoizolanta cu calitati energetice superioare. Registrele opace din dreptul parapetilor sunt realizate din panouri termoizolante multistrat. In structura fatadei au fost integrate panouri fotovoltaice.

Finisajele interioare pentru zona de acces, dar si pentru holuri si receptii utilizeaza o mixtura de materiale de inalta calitate. Peretii interiori, sunt finisati cu panouri din sticla sau structuri din fibra de ciment.

Designul permite o inertie termica scazuta si o conductivitate ridicata, fiind foarte eficient din punct de vedere energetic. Acestea asigura si o izolare fonica, avand un strat absorbant din punct de vedere acustic, montat pe intreaga suprafata a plafonului.

“OCTAGON a dat dovada de flexibilitate si eficienta in gestionarea evenimentelor neasteptate. Compania are capacitatea de a executa lucrari de constructie in cadrul proiectelor de dimensiuni mari, a dat dovada de o organizare eficienta si a respectat termenul de livrare.” a declarat Atenor Group la receptia cladirii.


CORPUL C:

Hermes Business Campus corp C
In toamna anului 2014 OCTAGON a inceput sa construiasca fundatia pentru a doua cladire a complexului: corp C. Compania a executat lucrari geotehnice: pereți mulati D800, piloti forați D1.000, piloti forați D1.500, radier si grinda de coronament si constructia suprastructurii.
Incintele subsolurilor cladirilor B si C sunt alipite, astfel incat parcarile subterane vor comunica. Fiecare subsol este impartit in 3 ploturi, cu o suprafata de aproximativ 1.000 m/plot. 

In prima etapa OCTAGON a realizat o sapatura generala pana la nivelul -0,65, urmata de executatia simultana a peretilor mulati si a pilotilor forati. Incinta include 77 de piloti forati.  Una dintre dificultatile intampinate de constructor in momentul in care a executat sapaturile a fost legata de zona de parcare subterana deja construita. Intrucat planseele acestei parcari nu puteau suporta greutatile transmise de utilajul care efectua sapatura, a fost necesara executia unui drum tehnologic de acces.

Hermes Business Campus- corp C
Corpul C are o suprafata de 37.000 mp, 8 etaje si patru subsoluri. Dezvoltatorul a aplicat aceeasi strategie “verde” pentru construcția cladirii, care este in curs de obtinere a certificarii BREEAM. La finalul lui 2015 OCTAGON va livra si lucrarile de arhitectura, instalatii, electrice, sanitare si HVAC.





CORPUL A:
Calitatea lucrarilor executate de OCTAGON pentru primele doua cladiri ale complexului Hermes Business Campus i-a adus companiei o noua provocare: constructia corpului A, ultimul prevazut de dezvoltator în acest proiect. Cladirea este in faza incipienta de constructie, iar OCTAGON lucreaza la executia fundatiei, folosind tehnologia top- down care permite realizarea simultana a subsolurilor și a nivelelor supraterane, utilizata si pentru constructia fundatiilor cladirilor B si C. La final, cladirea va avea 8 etaje si 4 subsoluri dispuse pe o suprafata de aproximativ 40.000 mp. Corpul A va fi livrat în 2016.
Hermes Business Campus- corp A
Cladirile C si A dispun fiecare de un atrium de dimensiuni importante. In atrium, deplasarea pe verticala este asigurata de lifturi panoramice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu