vineri, 6 noiembrie 2015

Cele mai noi trenduri în construcții

Eficiența, menținerea costurilor în limita bugetului și livrarea la timp sunt principalii factori luați în considerare în momentul evaluării succesului unui proiect de construcție. Constructorii sunt provocați, astfel, să găsească permanent metode și materiale de construcții care să le permită să răspundă acestor exigențe. Trendurile în construcții din ultimii ani reflectă concentrarea în direcția eficienței energetice, a utilizării materialelor și utilajelor care protejează mediul înconjurător și a flexibilității spațiului.

1. Materialele prefabricate

Materialele prefabricate permit execuția clădirilor într-un mediu mai controlat, comparativ cu șantierele, crescând astfel productivitatea și minimizând riscul. Cheia este modul în care aceste materiale sunt combinate folosind cele mai avansate tehnologii.



2. Construcțiile modulare permanente

Construcțiile modulare permanente sunt soluții utilizate din ce în ce mai des, întrucât reprezintă o alternativă eficientă și rapidă de execuție.Clădirile includ mai multe secțiuni, denumite module, construite în afara șantierului și transportate ulterior la locația proiectului, unde sunt asambale și poziționate pe fundația construită.




3. Focus pe eficiența energetică

Consumul energetic este acum în centrul preocupărilor constructorilor din faza inițială de proiectare, până în momentul vânzării clădirii. Din ce în ce mai multi contractori se vor orienta către construcția clădirilor verzi pentru a reduce costurile și a satisface dorințele clienților preocupați de protecția mediului. Casele pasive, care funcționează cu energie solară și regenerabilă vor fi din ce în ce mai căutate.


4. Companiile de construcții renuntă la "hârtie"

Majoritatea companiilor de construcții detin acum cel putin un software de management care le permite să gestioneze documentele într-un mod mult mai eficient și să economisească resurse financiare importante. Numărul celor care optează pentru aceasta soluție crește vertiginos.

5. Popularitatea aplicațiilor mobile pentru construcții este în creștere

Majoritatea contractorilor utilizează soft-uri pentru pontaj, iar aplicațiile mobile îi pot ajuta să monitorizeze mai ușor activitatea angajaților, întrucât sistemul se activează în momentul în care angajații ajung pe șantier și în momentul în care parasesc șantierul, fără a fi necesară adaugarea manuală a orelor în sistem. Există un numar mare de aplicații mobile care oferă acest serviciu, printre care Red-Trac și Labor Sync, dar acest trend va fi în creștere în anii următori.



6. Boom-ul microapartamentelor

Din ce în ce mai mulți tineri, cu resurse financiare reduse sunt în căutare de spații mici, extrem de flexibile, care să le ofere toate utilitățile și confortul unui apartament de dimensiuni medii. Dezvoltatorii trebuie să își indrepte atenția și către această categorie de cumpărători și să vină cu oferte pe măsura așteptărilor.




7. Siguranța muncitorilor devine o prioritate

Siguranța muncitorilor pe șantiere este deja o preocupare majora pentru companiile de construcții și pentru managerii de proiect, dar tehnologiile noi care evidențiază protecția muncitorilor vor fi în centrul atenției in perioada următoare. Vom vedea echipamente și aparate noi pe piață, precum caștile care detectează monoxidul de carbon. Acestea folosesc sisteme nonivazive pentru monitorizarea oxigenului din sânge pentru a-i alerta pe muncitori atunci când se află în zone cu emisii ridicate de monoxid de carbon.



8. Echipamente de construcții cu emisii redus

Să construiești "verde" înseamnă în primul rând să folosești echipamente cu emisii reduse, care să diminueze amprenta de carbon. Producătorii de utilaje de construcții iau acest trend în serios și incearcă să vină cu soluții prietenoase pentru mediul înconjurător.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu