joi, 17 octombrie 2013

ZF: Constructorul Octagon continua proiectul de birouri Hermes BC in locul Alpine si spera la afaceri de 20 mil. Euro

Compania de constructii Octagon, detinuta de oamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis si Paschalis Paganias, a castigat un contract de circa 10,5 milioane Euro pentru constructia primei cladiri din parcul de afaceri Hermes Business Campus (Hermes BC), dezvoltat de grupul belgian Atenor si situat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu din Pipera.

Octagon preia contractul la scurt timp dupa ce firma austriaca Alpine Bau, care a castigat anul trecut proiectul de constructie a Hermes Business Campus, a intrat in faliment la nivel international, iar contractele sale din Romania au fost reziliate. Octagon a fost subantreprenor al Alpine Bau pentru constructia primei cladiri din Hermes Business Campus, pentru care semnase cu austriecii un contract de 3 milioane de euro.

Anul acesta e gata prima cladire

“In calitate de subantreprenor al Alpine Bau, Octagon a executat lucrarile de infrastructura pentru nivelurile subterane -1 si -2 ale cladirii si suprastructura aceleiasi cladiri. Noul contract prevede executia lucrarilor de arhitectura, instalatii electrice, instalatii termice si HVAC (incalzire, ventilatie si sistem de aer conditionat), a spus Alexandros Ignatiadis, actionar al Octagon.

Reprezentantul  companiei a mai afirmat ca termenul de finalizare a primei cladiri din Hermes Business Campus a ramas cel initial, 31 decembrie 2013.

Proiectul Hermes Business Campus, derulat pe un teren de 15.000 de metri patrati, ce a apartinut fabricii Electronica, prevede realizarea mai multor cladiri cu o suprafata totala de birouri de circa 78.000 de metri patrati.

Zona respectiva a orasului, desi are acces la mijloace de transport in comun, inclusiv la metrou, a devenit extrem de competitiva, cu spatii disponibile in cladirile existente si mai multe proiecte in lucru.

La ce mai lucreaza Octagon

Compania Octagon a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 8 milioane de Euro, iar pentru 2013 se asteapta la un avans de pana la 20 de milioane de euro, ca urmare a castigarii contractului de constructie pentru prima cladire din Hermes Business Campus.

Octagon mai are in derulare in prezent un contract de 7 milioane de euro pentru lucrari geotehnice, de structura si de infrastructura in cadrul proiectului Green Court dezvoltat de grupul suedez Skanska, precum si doua contracte de circa 3 milioane de euro in Irak, unde executa in principal lucrari geotehnice pentru o centrala electrica si pentru un stadion, potrivit celor mai recente informatii.


Spre deosebire de contractele cu mediul privat, unde clientii Alpine au gasit rapid o solutie de continuare a lucrarilor, in cazul lucrarilor de infrastructura, pe care austriecii le derulau in Romania rezilierea contractelor va conduce la intarzieri de cel putin cateva luni in realizarea proiectelor, avand in vedere ca statul trebuie sa reliciteze contractele. Printre proiectele de infrastrucura in care Alpine era implicata se numara autostrada Nadlac- Arad, lot 2, cu o lungime de 16,6 kilometri.

(Sursa: http://www.zf.ro/zf-24/constructorul-octagon-continua-proiectul-de-birouri-hermes-bc-in-locul-alpine-si-spera-la-afaceri-de-20-mil-11270864/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu