vineri, 28 august 2015

10 proiecte de succes: OCTAGON a executat partea cea mai dificila a Pasajului Subteran de la Piata Presei Libere

Din vara acestui an, unul dintre cele mai aglomerate puncte de pe harta capitalei, Piata Presei Libere, este mult mai usor de traversat atat de autovehicule, cat si de pietoni. Noul pasaj subteran de la Piata Presei Libere, deschis circulatiei in iulie 2015, a decongestionat traficul de la orele de varf. Compania OCTAGON a dat startul lucrarilor in 2014, cand a inceput constructia peretilor mulati.



Pentru a evita destabilizarea solului in urma realizarii unei excavatii adanci intr-o zona intens circulata cum este Piata Presei Libere, a fost necesara executia peretilor mulati. Peretii mulati actioneaza si ca o bariera impotriva apei subterane care poate patrunde cu o presiune mare si poate inunda pasajul. In prima faza de constructie OCTAGON a realizat o excavatie adanca si a montat grinzile de ghidaj. Ulterior au fost constuiti peretii mulati D800 cu ajutorul suspensiei de bentonita care intareste solul si il face mai rezistent la presiunea hidraulica. 
Pasajul Subteran de la Piata Presei Libere
Constructia peretilor mulati a reprezentat partea cea mai dificila a proiectului. Pentru a executa cantitatea totala de 16.300 mp de pereti mulati in cel mai scurt timp, Octagon a mobilizat trei echipamente de executie pereti mulati iar ritmul de lucru a fost 24/24h.
Pasajul Subteran de la Piata Presei Libere
Primaria Municipiului Bucuresti a decis sa demareze acest proiect din necesitatea de a fluidiza circulatia, a reduce noxele produse de autovehicule si a diminua numarul accidentelor cauzate de aglomeratie. Pasajul are o lungime de 700 m, doua iesiri si subtraverseaza piata pe directia Nord- Sud, pe sensul de intrare in Bucuresti. Legatura intre Sos. Bucuresti- Ploiesti si Sos. Kiseleff se face pe doua benzi de circulatie. In subteran se desprinde o banda separata, care face legatura cu bulevardul Marasti, transportul public de suprafata, respectiv linia de tramvai si liniile de autobuze, cu statia viitoarei Magistrale 6 de metrou. Aceasta banda creata special contribuie si ea la fluidizarea traficului.
Pasajul Subteran de la Piata Presei Libere
Eliminarea trecerilor de pietoni si directionarea accesului pietonal prin subteran au rolul de a mentine unui flux continuu al circulatiei auto si de a creste siguranta pietonilor. 
Circulatia la suprafata se desfasoara la fel ca inainte de constructia pasajului, printr-o intersectie semaforizata. Circulatia pietonala transversala soselei Kiseleff se desfasoara acum, pe langa vechiul pasaj pietonal care a inlocuit vechea trecere de pietoni la sol catre Parcul Herastrau si terminalul RATB.
OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING
Mai multe informatii aici

marți, 4 august 2015

10 proiecte de succes executate de OCTAGON: Autostrada Bucuresti- Nadlac, cea mai scurta cale catre Occident

576 km de drum, 8 tronsoane si lucrari de constructie in derulare din 1997, sunt cateva puncte de referinta ale unuia dintre cele mai complexe proiecte de infrastructura din Romania: Autostrada Bucuresti - Nadlac (A1). Parte a coridorului IV pan- european de transport, autostrada  A1 a fost prima construita in Romania in perioada 1967- 1972 si refacuta cu noi segmente adaugate intre anii 2007 si 2015. La finalizare A1 va lega Bucurestiul de Pitesti, Sibiu, Sebes, Deva, Lugoj, Timisoara, Arad si Nadlac, facand legatura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin. 

Compania OCTAGON a executat lucrari geotehnice pentru tronsonul Sibiu - Orastie. Tronsonul II  are o lungime de 82,1 km si datorita complexitatii si lungimii proiectului a fost impartit in patru loturi. Toate cele 4 loturi ale acestui tronson sunt deschise circulatiei. Astfel, loturile 1, 2 si 4 au fost deschise circulatiei in decembrie 2013, iar lotul 3 este deschis din noiembrie 2014.

Autostrada Bucuresti- Nadlac, tr
OCTAGON a executat lucrari geotehnice pentru loturile 2, 3 si 4 ale tronsonului Sibiu - Orastie. Lucrarile au constat in executia de piloți forati D 1200 sub protectie de noroi bentonitic, injectare la baza pilotilor si test static nedistructiv. Compania a ales forarea sub protectia noroiului bentonitic intrucat este un procedeu care creste productivitatea si permite executia la mare adancime a pilotilor cu diametru mare. Forajul se realizeaza folosind cupe adaptate solului, iar stabilitatea forajului este mentinuta de noroiul bentonitic, care previne surparea laterala a gaurii si infiltrarea apei subterane. La finalizarea forajului, noroiul bentonitic este denisipat, carcasa de armature este montata, iar pilotii sunt betonati de jos in sus, prin metoda contractor.Lotul 2 (Cunta- Vintisoara) are o lungime de 19,8 km si a fost construit de consortiul J.V. Straco Grup - Studio Corona S.R.L. Civil Engineering.

“OCTAGON a lucrat eficient si a depus toate eforturile necesare pentru a gasi si implementa cele mai bune solutii de constructie pentru proiect. Compania a avut, de asemenea, capacitatea financiara, echipamentele si specialistii, care i-au permis sa livreze proiectul in concordanta cu toate conditiile din contract.”  a spus contractorul STRACO GRUP despre performanta OCTAGON.

Intrarea pe lotul 4 (Sibiu- Saliste), care a fost deschis circulatiei in decembrie 2013, se face direct din centura orasului Sibiu. Lotul 4 include un tunel si doua viaducte. OCTAGON a executat lucrari geotehnice pentru unul dintre viaducte. Compania a fost contractata de consortiul JV Astaldi - Euroconstruct - Astalrom.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Octagon Contracting & Engineering

Mai multe informatii aici