marți, 22 iulie 2014

Sase studenti de la UTCB au avut oportunitatea de a face practica pe santierele companiei OCTAGON
     Sase studenti ai Universitatii Tehnice de Constructii (UTCB) au facut trei saptamani de practica in cadrul companiei OCTAGON.  
   
Remus Anuta, Andrei Besu, George Dulama, Ioan Lazar, Valentin Nicolae si Maria Utu sunt studenti in anul IV la Facultatea de Hidrotehnica si au avut oportunitatea de a merge pe santierele din Bucuresti ale companiei si de a vedea cum se deruleaza lucrarile, dar au petrecut cateva zile si in cadrul departamentului de ofertare.
Studentii si-au petrecut primele doua saptamani de practica pe santierul pasajului subteran de la Piata Presei Libere, unde OCTAGON executa pereti mulati. Aici au fost coordonati de Project Managerul proiectului, inginer Dan Gerea, care le-a explicat metoda prin care sunt executati peretii mulati in cadrul acestui proiect si problemele care pot aparea in timpul executiei.  Studentii au asistat la toate etapele constructiei si au pus intrebari de cate ori au avut nelamuriri legate de tehnica de executie si materialele utilizate.

 
Cei sase studenti au mers in vizita si la santierul Green Court Bucharest, unde OCTAGON executa in prezent suprastructura pentru cladirea  B din cadrul complexului de birouri. armare si betonare, care se deruleaza in prezent pe santier.
Lucrarile care au inceput in aprilie 2014 au avansat in ritm alert, constructia a ajuns deja la etajul 8 din cele 11 cate va avea in total cladirea. Studentii au fost insotiti de Mihaela Moraru, inginer CTCC, care le-a indicat cele mai importante etape ale executiei lucrarilor de
de armare si betonare, care se deruleaza in prezent pe santier.
In ultima saptamana o parte dintre studenti, care si-au exprimat interesul de a vedea cum se desfasoara lucrarile si in cadrul departamentului de ofertare, au fost coordonati de Directorul Tehnic al companiei, inginer George Visan.