luni, 16 iunie 2014

OCTAGON a contractat patru proiecte noi in 2014, in pofida declinului pietei constructiilor cu 9%

Green Court Bucharest- Executie structura cladire corp B- aprilie 2014

Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING nu a fost afectata de declinul pietei constructiilor in prima jumatate a anului. OCTAGON a contractat trei proiecte noi anul acesta si continua lucrarile la alte doua proiecte incepute in 2011 si 2013.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS) volumul lucrarilor de constructii in primele patru luni a scazut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,2%, respectiv cu 8,7%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti, a scazut cu 25,4%. La cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 20,7%, respectiv cu 12,1%.Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 8,7%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (20,1%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (11,3%) si la lucrarile de constructii noi (6,9%).
 
In luna martie, OCTAGON a inceput  lucrari de suprastructura la cladirea corp B, din cadrul ansamblului de birouri “Green Court Bucharest” (Str. Herastrau- Bucuresti). Compania de constructii a realizat si lucrarile pentru cladirea A din cadrul aceluiasi complex, dezvoltat de compania suedeza Skanska.
Green Court Bucharest 1- Structura cladire corp A- aprilie 2014
OCTAGON urmeaza sa inceapa in curand lucrari geotehnice in valoare de 600.000 de Euro pentru proiectul “Pasaj subteran Piata Presei Libere” (Bucuresti). Antreprenorul general este Apolodor.
Alte doua proiecte noi de infrastructura demarate in 2014 sunt reabilitarea lin
iei de cale ferata Brasov- Simeria, sectiunea 2 Coslariu- Sighisoara, tronsonul Micasasa- Coslariu si  sectiunile A, D si E, lot 2- Autostrada Lugoj- Deva pentru antreprenorul Salini Impregilo, pentru care OCTAGON executa lucrari geotehnice.

OCTAGON lucreaza si la proiectele “Reabilitare DN 6 Domasnea- Caransebes, km 408+ 895- 449+ 960”, inceput in 2011 si la cladirea de birouri PC Business Center, situata pe Sos. Bucuresti- Ploiesti 7-9 A.
Green Court Bucharest 2- Structura cladire corp A- aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu