joi, 11 septembrie 2014

OCTAGON ARE IN DERULARE PROIECTE DE INFRASTRUCTURA IN VALOARE DE APROXIMATIV 3 MIL EURO IN 2014 


Comunicat de presa     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                         10 septembrie 2014


Bucuresti, 10 septembrie 2014: Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING, unul dintre principalii jucatori specializati in constructii  geotehnice si civiledin Romania,  a castigat  proiecte de infrastructura rutiera in valoare de aproximativ 3 mil. de euro, in 2014.


*      Patru contracte de infrastructura rutiera

*      Lucrari geotehnice

*      Locatii: Craiova, Slobozia, Lugoj- Deva


Batere palplanse- Linia de cale ferata Brasov- Simeria 1
“Chiar daca infrastructura nu reprezinta un segment prioritar pentru investitii publice anul acesta, iar piata nu se afla intr-o perioada dinamica, avem patru proiecte noi in derulare si continuam lucrarile la reabilitarea liniei de cale ferata Brasov- Simeria, proiect demarat in 2012.  Perspectivele pentru domeniul infrastructurii sunt insa pozitive. Inevitabil, dupa 4 ani de stagnare, infrastructura va fi motorul de dezvoltare a pietei constructiilor.” a declarat dl. Alexandros Ignatiadis, membru cofondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING.


Pasaj subteran Piata Presei Libere
         OCTAGON este antreprenor de constructii geotehnice la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura din Bucuresti:”Pasajul rutier subteran de la Piata Presei”, unde executa pereti mulati. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi doua iesiri. Una dintre ieşiri va fi spre Şoseaua Kiseleff, iar cea de-a doua ieşire va fi către Bulevardul Mărăşti si va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie, urmând să facă legătura dintre transportul public de suprafaţă, respectiv linia de tramvai şi liniile de autobuze, cu staţia viitoarei Magistrale 6 de metrou. Rolul pasajului este de a fluidiza traficul in una dintre cele mai aglomerate zone din capital.

Pasaj peste calea ferata km 5 + 343 Craiova 2

    Un alt proiect important aflat in constructie, in cadrul caruia lucreaza OCTAGON, este Autostrada Lugoj – Deva. Compania executa piloti forati pentru sectiunile A, D si E, lot 2. Autostrada va avea o lungime de aproximativ 100 de km la finalizare. Lotul 2 va avea o lungime de 28 km.


    OCTAGON executa lucrari de fundare: piloti forati si sprijiniri cu plaplanse la proiectul “Pasaj peste calea ferata km 5 + 343” la Craiova.


Pasaj peste calea ferata km 5 + 343 Craiova 3
Al patrulea proiect demarat de OCTAGON anul acesta este “Reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei din Municipiul Slobozia”. Compania face parte din Asocierea ACM4- Romprest- TIAB- OCTAGON si executa lucrari geotehnice: sprijiniri cu palplanse metalice si foraje pentru epuismente, pentru o parcare.


    OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING 
( www.octagon.com.ro ) este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).  Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, OCTAGON este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania. Compania a devenit activa in domeniul infrastructurii in ultimii 5 ani, cand a inceput sa contracteze proiecte importante.


Pasaj peste calea ferata km 5 + 343 Craiova
    Printre lucrarile de referinta executate de OCTAGON in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).Contact

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Corina Ilie

Specialist Relatii Publice

Tel: (+40) 769 249 286